Znate li čemu služe proširenja na ramenima na bebinim bodijima?

Namjena tih proširenja ne može biti ni bolja ni jednostavnija i zato je čudno da puno mama nikada nije čula za taj trik

IAKO mnogi misle da su dječji bodiji namjerno ostavljeni širi na okovratniku kako bi se lakše oblačili i skidali preko glave, namjena tih proširenja nema baš puno veze s tim. Posebno ne ona proširenja koja viđamo na obadva ramena.

Naravno da je zbog njih puno lakše obući malu bebu, lakše ih je tako prevući preko glave posebno ako pričamo o novorođenčetu kojeg će svaka friška mama prvih dana oblačiti uz mnogo muke čak i znoja - ali ne - glavna i osnovna namjena tih proširenja ima veze s nečim drugim. Okej, bebine glave jesu nešto neproporcionalnije u odnosu na tijelo, ali nijedna beba nema baš toliko veliku glavu da se ne bi mogla "progurati" kroz normalan okovratnik, posebno ako se materijal rasteže.

Ali - ako se beba slučajno jako zakaka i to onako jako, što je vjerojatno svaka mama doživjela barem jednom od svoje bebe, tada proširenja na ramenu pokazuju svoju pravu namjenu.

Naravno, ako znate za taj trik - jer se tada bodiji svlače vrlo jednostavno - samo oslobodite ramena i povučete ga prema dolje bez rizika da prljavi dio bodija na bilo koji način dotakne glavu.

Desetljećima se bodiji rade s tim proširenjima, čak su i modernizirana s prorezom i drukerima, a opet mame širom svijeta vjerojatno ne znaju čemu oni točno služe.

Sada znate pa kada vaša beba sljedeći put prepuni svoju pelenu ne brinite jer ćete bodi skinuti u sekundi.

izvor: Index.hr

Tagovano

Obavezno pročitajte

Sve informacije i saveti na ovom sajtu služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.
Ukoliko brinete za svoje i zdravlje svoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.

Disclaimer

Materijal koji je preuzet s interneta smatra se javno dostupnim, ukoliko nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi s autorskim pravima na određeni materijal, povreda autorskih prava je učinjena nenamerno. Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.

Top
Tehnologija kolačića pomaže nam da Vam pružimo najbolje moguće iskustvo kada posetite ovaj sajt. Molimo Vas da nas obavestite ako želite da prihvatite kolačiće. Saznajte više More details…